moshaverrkhob
moshaverrkhob

كودكاني كه پدر و مادرشان از يكديگر جدا شده اند و طلاق گرفته اند مي دانند كه طلاق اثرات نامطلوبي بر روي كودكان مي گذارد و باعث آسيب هاي رواني بر روي كودك مي شود به عبارتي طلاق و آسيب هاي رواني رابطه عميقي با يكديگر دارند. در اين مقاله به تاثير طلاق بر كودكان پرداخته شده است.

كودكاني كه والدين آن ها از يكديگر جدا شده اند، آسيب هاي رواني شديد تري را تجربه كرده اند و بر اساس پژوهش هاي انجام شده در بيشتر آسيب هاي اجتماعي رد پايي از فرزندان طلاق ديده مي شود. اين موضوع نشان دهنده اهميت طلاق بر روي روحيه اين فرزندان است.

بر اساس نظر مشاوران، طلاق گرفتن بر روي سلامت روان فرد تاثير زيادي مي گذارد. هنگامي كه پدر و مادر از يكديگر جدا مي شوند انگار چتر امنيتي كودك از بين مي رود و بر روي سلامت اجتماعي و رواني كودكان اثر مي گذارد.

البته بيشتر اوقات طلاق باعث پايان دادن به مشكلات پدر و مادر، زيرا اگر پدر و مادر هميشه در حال نزاع و درگيري باشند سلامت روان كودك بيش تر به خطر مي افتد و همچنين ممكن است كودك به واسطه طلاق از بسيار از آسيب ها رهايي يابد چون به احتمال زياد ممكن است در خانواده درگير آسيب هايي از طريق دعواي والد شود.

آثار طلاق بر فرزندان چيست؟
طلاق والدين مي تواند زمينه ساز بروز بسياري از اختلالات رفتاري، روحي و رواني شود و بر روي زندگي فرد و اجتماعي كودكان تاثير مي گذارد، كساني كه تصميم به طلاق و جدايي مي گيرند بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه آثار و عوارض طلاق مي تواند بسيار زياد مي باشد.

در زير نمونه هايي از عوارض طلاق و تاثيراتي كه بر روي فرزند مي گذارد ذكر شده است.

افسردگي در كودكان و نوجوانان
اضطراب
پرخاشگري و عصيان در نوجوانان
حسادت
سوء ظن و بدبيني نسبت به ديگران
فرار از منزل
ترك تحصيل و افت تحصيلي
بزهكاري و كج روي هاي اجتماعي
ازدواج زودرس براي دختران
ضعف اعتماد به نفس
اختلال هويت
اعتياد
فقر
ضعف سلامت جسماني و رواني مانند بي خوابي
بي اشتهايي
سوء تغذيه
پرخوري عصبي
همچنين طلاق از نظر اجتماعي هم بر روي فرزند اثر مي گذارد و زندگي او را تحت تاثير قرار مي دهد.

احساس درماندگي و سرخوردگي
تجربه عقده حقارت به خاطر نبود محيط خانوادگي گرم و صميمي در مقايسه با ديگر كودكان
دروني سازي عقده هاي منفي و ضد اجتماعي
انزواي اجتماعي
گرايش به انواع انحرافات اجتماعي به دليل اينكه خانواده كنترل درستي بر روي فرزند نداشته و از نظر اخلاقي و رفتاري نتوانسته اند مديريت صحيحي را داشته باشند.
اجتماع ستيزي و آزار مردم و انجام خشونت هاي اجتماعي

منبع:كانون مشاوران ايران-عوارض و اثرات طلاق بر كودكان در سنين مختلف

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/19  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طلاق ممكن است آسيب هاي روحي رواني بسيار زيادي براي كودكان به وجود بياورد اما مهم ترين اقدامي كه والدين پس از طلاق لازم است انجام دهند، انتخاب روشي صحيح به منظور تربيت صحيح فرزند پس از طلاق است.

چگونه مي توانيم با وجود طلاق فرزندان سالم و شاد تربيت كنيم؟
من دوستاني داشتم كه دلشان نمي خواست ازدواج كنند و نكردند، زيرا به علت طلاق پدر و مادر خود شديدا از نظر رواني آسيب ديده بودند.

طلاق براي كودكان بسيار سخت است زيرا نمي توانند درك كنند چرا والدين از يكديگر طلاق مي گيرند و يا شايد خودشان را عامل طلاق والدين مي دانند. در بعضي مواقع اين كودكان با خود و دوستان خود عهد مي بندند كه هيچوقت ازدواج نكنند. البته به ياد داشته باشيد كه طلاق گرفتن هميشه بد نيست و پدر و مادر نبايد در هر شرايطي فرد را سرزنش كنند و نسبت به تصميم خود احساس بدي داشته باشد. پس از طلاق هم مي توانيد يك زندگي سالم و شاد را تجربه كنيد البته با انتخاب يك روش صحيح تربيت فرزند. در اين مقاله شما را با روش هاي تربيت فرزند سالم و شاد آشنا خواهيم كرد.

توصيه هاي كاربردي براي تربيت فرزند سالم پس از وقوع طلاق
براي كمك به فرزندتان با آنها همراه و همگام شويد:

دعوا و جدل هايتان را دور از چشم كودك خود انجام دهيد
نيازي نيست فرزندان خود را در جريان ريز دعواهاي خود بگذاريد. دانستن اين حقايق فقط اوضاع روحي فرزند شما را بدتر مي كند. فرزندان شما مشاور حرفه اي نيستند. سعي كنيد با يك متخصص در اين باره صحبت كنيد تا اين صحبت ها بتواند گره اي از مشكلات شما باز كند.

صحبت ها و مشكلات همسر سابق خود را از نظر فرزند خود پنهان كنيد. به طور منطقي فرزند شما فرزند همسر سابق شما نيز هست. با بد گويي درباره همسر خود ممكن است فرزند شما نيز اين صفات بد را به خودش نيز نسبت دهد. در موقعيت هايي ممكن است با همسر سابق خود رو به رو شويد. در اين مواقع سعي نكنيد تا چهره عبوس به خود بگيريد. كاملا طبيعي رفتار كنيد و اگر مي توانيد مكالمه اي هر چند كوتاه با همسر سابق خود داشته باشيد. اين نوع مكالمات تصوير خوبي در ذهن فرزند شما مي سازد.

درباره خود و همسر سابقتان با يك مشاور خانواده صحبت كنيد
تقاضاي مشاوره در دفتر مشاوره گزينه خوبي براي شما است. مي توانيد همه احساسات خود را نسبت به زندگي قبلي و همسر قبلي خود به مشاور بگوييد از دشوار بودن زندگي فرزندتان بگوييد تا از احساسات منفي تا حدودي تخليه شويد.

نه ترجيح و نه انتخاب!
وقتي با همسر خود مواجه مي شويد احتياجي نيست پرخاشگري كنيد و ناراحت شويد. سعي كنيد رفتار خوبي با او داشته باشيد. اگر دوست نداريد از بدي هاي او بگذريد و او را ببخشد پس سعي كنيد در معرض وجود و حضور او نباشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت يك فرزند شاد و سالم پس از طلاق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/8  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب